Flatbrehytta

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er 20200902_155711-1024x576.jpg

Flatbrehytta er en av de mest fantastiske turene man kan gå i Norsk natur. Turen starter ved Rødseter Gjestegård og har en 3-4 timers bratt oppoverbakke. Turen krever noe fysisk styrke, men de fleste kan gjøre det med litt utholdenhet og tålmodighet. Dette er en av de sanne tradisjonelle vandringene i denne regionen og du vil gå i fotsporene til store fjellpionerer som gikk vei for de kommende generasjoner. Du kommer til å reise bakover i tid til istidene, ha et minne for livet og av et landskap som kan gå tapt i fremtiden. Flatbrehytta har en fantastisk beliggenhet med utsikt over Fjærlandsfjorden og alle fjellene rundt. Snur man seg 180* rundt har man også fantastisk utsikt over Flatbreen som er en del av Jostedalsbreen.

I tillegg til at Flatbrehytta er en hytte der man kan booke overnatting så fungerer hytta også som et nødskjul for værfaste bre og fjellvandrere. Hytta er derfor til en hver tid ulåst. Inne i Flatbrehytta finner man ved og gass så man kan få i seg både varme og mulighet til å lage seg mat.

Siden Flatbrehytta er ulåst er det ikke mulig for eier å ha full oversikt dersom noen tilfeldig skulle trenge å søke ly for dårlig vær. Tilfeldig bruk av Flatbrehytta og betaling for overnatting eller dagsbesøk som ikke er booket på forhand er derfor tillitsbasert. Et tillitsbasert system er god Norsk tradisjon som også praktiseres på mange andre turisthytter i Norge.

All overnatting på Flatbrehytta må bookes på forhand. I hovedsak tar vi kun booking innen de siste 7 dager før overnatting. Grupper som skulle trenge hele hytten kan også booke tidligere.

Kontakt: post@rodseter.no

André Øygard: +47 91570101

Steinhytta

Dette var den første hytta som ble bygget i 1954 og er hovedsakelig konstruert i stein. Den er innredet med 4 køyesenger og en liten vedovn.

Hovedhytta

Den andre hytta ble bygget i 1964. Den har en liten sovesal med 15 køyesenger og et loft med tre madrasser. Den har også en liten gasskomfyr og vedovn for å varme opp hytta.

Flatbrehytta ble for noen år siden utvidet med ca. 2 meter. Inne i hytta gjenstår det fremdeles noe arbeid med å ferdigstille tilbygget. Det er et håp at dette skal kunne ferdigstilles i nær fremtid. Planen for tilbygget på Flatbrehytta er å lage en ren og en uren sone. På uren sone skal det tilrettelegges for breutstyr, sekk, klær og sko. Der skal man ta av seg sko før man går over i den rene sonen og inn i den gamle delen av hytta. I den rene sonen blir det også en liten kjøkkenkrok med et lite spisebord.